Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 15 juli 2024

Två av Bollywoods riktigt stora stjärnor har slocknat

2020-07-03

Indiens mest kända Bollywoodkoreograf Saroj Khan har avlidit. Den 71-åriga Saroj Khan hamnade enligt The Guardian på sjukhus härom veckan, för att hon hade svårt att andas, men hon hade enligt testresultaten inte Covid 19, men under fredagen avled den berömda koreografen och före detta dansaren. Under sin 40-åriga karriär har hon skapat koreografier till över 2000 sångnummer. Ett av de mer berömda dansnumren är Hawa Hawai ur kultfilmen Mr. India (1987) med dans- och sångstjärnan Sridevi i huvudrollen: www.youtube.com/watch?time_continue=38&v=IgKdXLfxgQQ&feature=emb_logo
Några veckor tidigare chockerades många av den endast 34-åriga klart lysande Bollywoodstjärnan Sushant Singh Rajputs död. Den berömda artisten och kricketspelaren som började sin karriär som tv-stjärna 2013, återfanns död i sin lägenhet i Delhi den 14 juni.
Se vidare www.theguardian.com/world/2020/jun/15/sushant-singh-rajput-bollywood-star-dies-aged-34
Mer läsning om Saroj Khan i www.theguardian.com/film/2020/jul/03/saroj-khan-renowned-bollywood-choreographer-dies-aged-71

Fler Nyheter

Annonser