Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Torsdag 18 april 2024

Res i fantasin med Staatsballett Berlin

2020-06-30

Den 3 juli kl 19.30 streamar Staatsballett Berlin en digital gala som ger en försmak av den kommande säsongstarten i augusti september.
Bland andra deltar berlinarnas favoritballerina Polina Semionova. Det blir solon och pas de deux från repertoarverken Svansjön och Juveler samt även koreografier av Mauro Bigonzetti och Mauro de Candia. Det blir alltså en del utrag ur de kommande programmen på på Deutsche Oper Berlin och Staatsoper Unter den Linden i augusti och september 2020 i den streamade galan Från Berlin with Love I+II
Som en försmak av den första nya produktionen LAB_WORKS COVID_19 med koreografier av Staatsballetts egna dansare, visar Ross Martinson ett eget solo samt Ksenia Ovsyanick och Johnny McMillan presenterar tillsammans en improvisation.
Filmmaterialet från Deutsche Oper Berlin visar ett annorlunda perspektiv: bakom dansarna som agerar på scenen, sträcker sig den imponerande teatersalongen med en tom parkett tomma balkonger. Det gör att ”inte bara skönheten i koreografin, utan även frånvaron av åskådare blir smärtsamt tydlig”, skriver Staatsoper i sitt pressmeddelande.

Från Berlin with Love kommer att finnas tillgänglig på kompaniets Youtube-kanal www.youtube.com/staatsballettbln från den 3 juli 2020, 19:00. En teaser kan ses här redan nu www.youtube.com/watch?v=XjyNV3ymc2U&feature=youtu.be

Fler Nyheter

Annonser