Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 18 januari 2021

Utomhusföreställningar här och där

2020-06-24

Levande föreställningar har blivit riktigt ovanliga, men vad som har visas, förutom alla projekt på nätet, är ju dansare som har gjort uppsökande föreställningar, så som Norrdans och Skånes Dansteater har visat prov på, se exempelvis
www.skanesdansteater.se/sv/performance-tour-free/dayglow-courtyards

Stockholms parkteater kommer igång med barnföreställningar 1 juli som alla måste boka biljetter till, för att publiken inte ska bli större än 50 personer kulturhusetstadsteatern.se/parkteatern/

Malmö sommarscen verkar vara inställt tills slutet av juli. Den första föreställningen som förefaller äga rum är nycirkusgruppen Mighty Pack som visar sin drastiska humoristiska föreställning Hairy Tales på Pildammsteatern 29 juli.
www.sommarscen.se/nyheter/ny-bokning-hairy-tales

Men här och där glimrar det till av levande föreställningar i sommar. Nu närmast på lördagen den 27 juni kl 15-16 på Kulturgården vid sjön Ekoln, mellan Knivsta och Uppsala blir det en föreställning kallad En balettfantasi – dansföreställning med Zalas sommarbalett, där Zala Pezdir har koreograferat sina före detta balettelever på 10-17 år i en utomhusföreställning. Se vidare

kulturvidekoln.com/events/en-balettfantasi-dansforestallning-med-zalas-sommarbalett/

Lite längre fram på sommaren organiserar koreografen Linda Forsman och konstnären Lou T Lundqvist både konstvernissage och premiär på Matsesgården i Stigsbo, respektive galleri Klingbyggningen.
Stigsbo i södra Dalarna, är inte så många timmars bilkörning från Stockholm. Vernissage blir det redan den 5/7 och premiären på Tilia Cordata sker 22/7 kl. 19.00, men föreställningen spelas vidare till 26/7 samt 7-9/8.
”Här får besökaren möta danskonst, bildkonst, musik, film, hästar och naturen med sjön Grycken och Trädgården – som inspiration.” skriver Linda och Lou i sitt pressmedelande Se vidare www.visitdalarna.se/dansforestallning-i-tradgarden

Koreografen Liv Airas föreställning Ájttega som skulle ha hållits vid Stora sjöfallet tidigare i år, har fått sin spelning framflyttad till 9 augusti till Urfolkens dag. Se vidare www.riksteatern.se/forestallningar/ajttega/

Fler Nyheter

Annonser