Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 15 april 2024

Balettakademierna i Göteborg och Stockholm visade upp filmade elevföreställningar

2020-06-20

Yrkesdansarutbildningens diplomeringsföreställning 2020 vid Balettakademien i Stockholm The Turnout fick visas för publik endast på film med premiär på nätet 5 juni. Koreograferna Charlotta Öfverholm och Roger Lybeck berättar inledningsvis hur de löste uppgiften att kunna presentera elevernas arbeten, trots att de varken kunde gå i skolan eller repetera särskilt mycket tillsammans. De fick via länkar lära in redan befintliga koreografier som repeterades in i hemmiljö. De träffades sedan och repeterade tillsammans i mindre grupper. Det hela blev till föreställning på Dieselverkstan i Nacka som filmades utan publik. Filmarna heter Robert Paraniak, Tanne Uddén Willow och Håkan Larsson. För klippningen står Håkan Larsson. På scenen ser vi: Elin Appell, Emma Kihlander, Kamilla Nervik, Marie Børve, Anna Lagercrantz, Amanda Prevorsek, Jacob Goj, Lisa Lagerkvist, Maiken Solhaug, Cornelia Grönlund, Linn Lindström, Angelika Strömberg, Alva Hagström, Olivia Löfvander Stribeck, Signe Willmarsson, Karolina Janhager, Liv Löthman Ybo, Nellie Åkerström och Fanny Karlsson. Se www.youtube.com/watch?v=U6tloVJba2g

Balettakademiens Yrkesdansarutbildnin med elever på åk 1 och 2 fick istället framföra koreografier av Eytan Sivak, Adrienne Åbjörn, Joakim Stephenson, Fanny Svensson och Dan Johansson på scenen i Dieselverkstan i Nacka och Håkan Larsson stod för filmarbetet med föreställningen Short Circuit som hade premiär 3 juni och som på ett intressant sätt även använder sig av dansarnas egna röster:
www.youtube.com/watch?v=yqqudaOvJhM

Terminus Vivendi är namnet på slutproduktion av yrkesdansarna på Balettakademien Göteborg 2020, För filmatisering och koreografi i samarbete med dansarna står Jarek Cemerek:
www.youtube.com/watch?v=ZBz0UBc-o_c

Fler Nyheter

Annonser