Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 15 april 2024

Weld bjuder på 10-dagars konstfestival 12-21 maj

2020-05-06

På Weld i Stockholm pausar ingen även om vanliga publika evenemang för tillfället inte förekommer. Istället bjuder denna uppfinningsrika och oberoende konstscen på en 10-dagars onlinefestival 12-21 maj öppen för alla upptänkliga konstuttryck: ”konstnärer från olika discipliner bidrar med arbeten, tankar och processer, de flesta skapade just för det här ögonblicket.” står det att läsa i pressmeddelandet från Weld som berättar att de medverkande konstnärerna heter: Marja-Leena Sillanpää, Leif Elggren, Yishay Garbazs, Mara Lee, Fatima Moallim, Marie Fahlin, Yari Stilo, Sara Lundén, Ann Juren, Gerda Scheepers, Göran Greider och Kristine Scholtz.
Intresserade av festivalen kan anmäla sig via mail till tiodagarsfestival@weld.se för detta är en festival som kommer hem till var och en rakt in i mailboxen. Hur det hela fungerar framgår här i pressmeddelandet från Weld:
”Nu när vi alla är som mest isolerade i våra egna hem vill vi försöka bidra till att hålla modet uppe i närvaro och samtal med konsten. Vi har kallat in koreografer, poeter, författare, musiker och konstnärer till att – åtminstone under en kort stund – föra oss närmre varandra trots de fysiska och geografiska avstånden.
De deltagande konstnärerna når ut på tvärs av olika uttryck och erfarenheter, och skapar en bild av vår värld som den ser ut just nu; en värld där vi alla behöver lära oss att vara nära varandra – och nära konsten – på nya sätt.
Under 10 dagar kommer du att få ett urval arbeten skapade i hel eller delvis isolering. Varje dag under festivalen kommer det skickas något nytt, personligt och unikt till din mailbox – poesi, ljud, musik, rörelse, bild eller video.
Se vidare www.weld.se

Fler Nyheter

Annonser