Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Fredag 19 juli 2024

Se P O Enquists Blanche & Marie som Opera

2020-04-27

På Norrlandsoperans hemsida finns chans att se operan skapad efter författaren P O Enquists roman Blanche & Marie. Denna opera hade urpremiär under Umeås kulturhuvudstadsår 2014 med musik av Mats Larsson Gothe samt libretto av Maria Sundqvist och regi av Elisabet Ljungar.
Änmet för romanen och är den fascinerande nobelpristagaren Marie Curie och det nära samarbetet med hennes väninna och assistent Blanche Wittman. Handlingen utspelar sig huvudsakligen i Paris från sent 1800-tal fram till 1913. Följande finns att läsa på Norrlandsoperans hemsida: ”Med utgångspunkt från romanen skapade Norrlandsoperan ett sceniskt drömspel som delvis förhåller sig fritt till det historiska skeendet kring förra sekelskiftet, men likafullt har något viktigt att berätta om händelser och personer som har haft avgörande betydelse för vår värld. Det är en berättelse om förtryck, överlevnad, makalösa prestationer och strålande, episk kärlek.”

Norrlandsoperans Blanche & Marie är tillgänglig för gratis visning fram till och med 30 april. Se vidare norrlandsoperan.se/play/

Fler Nyheter

Annonser