Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Fredag 22 januari 2021

Norrdans sänder från skyltfönster idag kl 19!

2020-03-27

Norrdans ställer in resten av vårens produktioner och turnéer på grund av Coronasmittan. I stället har kompaniet tagit upp sitt koncept Windows och dansar i skyltfönster. Föreställningarna livesänds på sociala medier. Premiär sker idag den 27 mars i Norrdans skyltfönster på Storgatan 12 klockan 15 i Härnösand samt live på Facebook och Instagram klockan 19, sök på Norrdans.
– På detta sätt kan vi fortsätta inspirera, underhålla och beröra våra medborgare. Det är många som känner sig ensamma just nu och som söker det lilla glädjeämnet. Kan vi ge den ljusglimten så gör vi precis det vi ska göra, säger Martin Forsberg, konstnärlig ledare för Norrdans, i ett pressmeddelande.

Skyltfönster att visa upp Windows i efterfrågas
– Arbetet är i full gång. Hör av er till oss om ni har ett tomt skyltfönster, säger Martin Forsberg.
Den13 mars beslutade Scenkonst Västernorrland, där Norrdans ingår, om reserestriktioner till följd av den pågående smittspridningen av Corona/COVID19. Med flera inresande konstnärer från både andra delar av landet och världen vill man hjälpa till att försöka bromsa spridningen. Beslutet gäller till och med den 13 april, till att börja med.
Effekterna av det gör att Norrdans planerade föreställning In Service som skulle ha haft premiär den 28 mars på Härnösands teater inte kan färdigställas. Då gränser runt om i Europa började stängas behövde flera av upphovspersonerna ta sig hem. Även turnén av verket Vi kan göra va du vill av Ludvig Daae ställs in.
– Verket inleds med en ringdans där hela publiken deltar. Då myndigheterna uppmanar till begränsad fysisk kontakt kan vi inte genomföra föreställningen utan att påverka verkets konstnärliga integritet, säger Martin Forsberg. I stället jobbar vi på andra publika format. Men vi kommer att turnera Vi kan göra va du vill vid senare tillfälle. Vi är i ett intensivt rockad-arbete för att se till att både Vi kan göra va du vill och IN SERVICE kommer att turnera. Nu mer än någonsin har vi möjlighet att göra skillnad, säger Martin Forsberg.

Karin Kämsby

Fler Nyheter

Annonser