Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 15 april 2024

Se scenkonst från Kungliga Operan gratis

2020-03-05

Nu finns chans för att se inspelningar av opera och balett från Kungliga operan i Stockholm via Operan Play!. En digital kanal där olika föreställningar finnas tillgängliga under begränsad tid.
Just nu går det att se några delar av Alexander Ekmans balett Eskapist samt en intervju med koreografen. Fördelen med detta, jämfört med att se verket i realtid, är att få se dansarna på nära håll och verkligen få chansen att beundra Søren Vibskovs fantastiska kostymer.
Wagnerfantaster kan få sitt lystmäte via en ljudinspelning av Valkyrian med världsstjärnan Nina Stemme, men för dem som vill se opera erbjuds Madama Butterfly samt tre moderna kortoperor Value Creation av Viktor Åslund som har låtit sig inspireras av så kallad film noir, Jag kommer hem av Malin Hülphers som behandlar ämnet kärlek och försoning samt Sigrid H av Andrea Tarrodi som inspirerats av av konstnären Sigrid Hjertén.

Det finns också en chans att komma artisterna inpå livet via tv-serien Livet på Operan som tidigare visats på SVT 2013, så nu finns alla fem avsnitt tillgängliga igen.

Det behövs inte log in och allt är gratis, men det gäller att skunda på, för innehållet byts succesivt ut.

Se www.operanplay.se/?utm_source=wordfly&utm_medium=email&utm_campaign=OperanPlay_nyhetsbrevläsare&utm_content=version_A

Fler Nyheter

Annonser