Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 24 januari 2021

Rik skörd av festivaler i Stockholm under september

2019-09-13

I Stockholm sker mängder av festivaler, och nu i september har inte mindre är tre scenkonstfestivaler planerats tätt efter varandra. För en knapp vecka sedan avslutades den omfattande festivalen STOFF-X, som var den tionde upplagan av Stockholm Fringe Festival: www.stockholmfringe.com
Just i dessa dagar hålls för tredje året i rad festivalen My Wild Flag som kallar sig ”international dance and choreography festival” och håller till i Hallen i Farsta på Mårbackagatan 11 i Farsta, dit publiken skjutsas med buss från Skanstull vid Götgatan 100. Resan kallas Wild Voyage och är en programpunkt i sig med olika bussvärdar. I morgon 14/9 15.00 heter bussvärdarna Cajsa Godeé och Sepideh Khodarahmi och resan avgår kl 15. Se vidare www.mywildflag.com
Ytterligare en festival är Närheten som hålls i Bagarmossen 18-21 september under ledning av Koreograferna Amanda Apetrea och Nadja Hjorton, den sistnämnda medverkade också under första dagen av festivalen My Wild Flag.
Närheten hålls på Bagarmossens Folkets hus och utlovar föreställningarna Abject of desire av Shirley Harthey Ubilla, Fiskedansen och andra Kosmiska Bekännelser av Sindri Runudde, Tipspromenaden av Lisen Rosell, Lajv Dance av BamBam Frost & Lydia Östberg Diakité, Straight passing av Robin N Spegel, Lisa Färnström och Laura Wihlborg. Dessutom blir det konstnärssalonger hemma hos Athena Farrokhzad, Zoë Poluch och Tova Gerge och musikakter av Pheeyownah och Benjamin Quigley samt klubb och fest med bland annat Kaffe, Kaka, Karaoke. Se vidare narheten.nu

Fler Nyheter

Annonser