Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 24 januari 2021

Axplock från aktivt skapande danskonstnärer i Halland

2019-09-02

Rum för dans i Halland startar höstens verksamhet med med en Halländsk dansplattform på Kungsbacka Teater 11 september kl 19 med en premiär på Inspiratione/Expiratory av Ottilia Bergström samt många olika smakprov på verk under arbete.
Bland annat blir det En ny typ av folkdans av Rickard Fredborg, som har inspirerats av all världens olika typer av folklore.
Natalie Ruiz, före detta dansare i Cullbergbaletten ger med sin Sparkling Torup prov på en blandning av såväl, dans, musik och trolleri, alltsammans bland annat inspirerat av den klassiska baletten Svansjön.
Jenna Hendry och Matilda Bilberg som under 2018 varit residenskoreografer hos Dans i Halland ställer i sitt verk I U M I frågan: ”…om det går att skapa ett opretentiöst ögonblick under artificiella omständigheter…” Detta är alltså ytterligare ett exempel på ett verk under arbete som när det är färdigt kommer att få sin premiär på Rote Fabrik i Zürich i november.
Koreografen Jenny Larsson visar dels sin experimentella kortfilm Home samt dansar sitt solo Grayscale som baserar sig på en brevväxling mellan vänner fån olika kontinenter.
Japansk animerad film samt 3D animationer inspirerar koreografen Nicole Neidert som visar utdrag ur solot Call the Void som är koreograferat för dansaren Anton Borgström samt den surrealistiska filmserien SKINNING/TRUE MESH/16:9.

Se vidare www.rumfordans.se/program/hallandsk-dansplattform/

Fler Nyheter

Annonser