Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 15 april 2024

Arvet efter Pina Bausch

2019-07-15

Se dokumentären om hur arbetet går vidare för Tanztheater Wuppertal. Tio år efter den legendariska koreografens död, drar hennes verk utsålda hus och är uppskattade såväl av den äldre som yngre publiken. Arbetet med repetitionerna av hennes många verk går vidare, med helt nya unga dansare men många av de äldre ursprungliga dansarna finns fortfarande med i ensemblen. En del av förnyelsen handlar om arbetet den norske koreografen Alan Lucien Øyen, som nyligen har repeterat in verket Bon voyage Bob. En annan del handlar om ett kommande samarbete med dansskolan Ecole du Sable i Sénégal. Dokumentären finns tillgänglig på Arte TV till och med 2 augusti. Se www.arte.tv/en/videos/082790-000-A/the-legacy-of-pina-bausch/

Fler Nyheter

Annonser