Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Torsdag 18 april 2024

Skyddslöst och starkt

2019-04-18

Fakta:

Namn: Chromatics
Regissör: AdeY
Musik: SOS Gunver Ryberg
Ensemble: Khamlame Halsackda och Daniel Jeremiah Persson
Plats: Dansstationen Malmö 16/4-19
» http://dansstationen.nu/sv/hem/

De två dansarna möts i mitten på det blänkande marmorgolvet i Palladiums foyer med publik sittande runtomkring i trappor, stolar, soffor som vid en arenascen. De två är helt nakna, barfota utan någon slags rollkaraktär att skydda sig bakom, de möts och tar i hand, kramas, utför repetitiva hälsningsritualer, om och om igen, som vore dessa symboliska rörelser som indikerar möten med magisk kraft skulle kunna förändra identitet, tillvaro och själva meningen med livet? Månne som ett slags besvärjelse, repetitivt, till det ständigt återkommande ljudet av en klassisk diabildprojektor, som oavbrutet matar fram diabilder.
En studie i mänsklig interaktion genom dessa traditionella sätt att hälsa på varandra som kan bli en manifestation för något helt annat (kanske längtan efter kärlek, närhet, gemenskap?)
Ett skyddslöst, starkt framträdande av Halsackda och Persson med strikt mimik och kroppsspråk där Persson ibland låter sitt långa hår hänga framför ansiktet, som en ridå som gör honom anonym i en säregen performance med gåtfull förtvivlan som undertext.

Ingela Brovik

Fler Recensioner

Annonser