Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Lördag 06 mars 2021

Sinnligt skoj med kock och bambatant

2019-02-16

Fakta:

Namn: 100 sätt att laga barn
Koreografi: Carl Olof Berg
Musik: Tomas Elfstadius
Ensemble: Regionteater väst med Helena Lundqvist, Camille Marchadour, Michael Engberg, Furat Jari
» https://www.regionteatervast.se

I Carl Olof Bergs 100 sätt att laga barn, vårens andra danspremiär, suddar dansarna, Helena Lundqvist och Camille Marchadour, och skådespelarna, Michael Engberg och Furat Jari, ut gränserna.
Som slaktare, sockerbagare, kock och bambatant lagar de barn på alla upptänkliga sätt – genusmedvetet pedagogiskt, fyndigt och fysiskt. Snippan, snoppen och snäppen hanteras lika rättframt som ägg och socker i beredningen av godisnallar. Koreografin vilar på avancerade krumbukter, se och häpna över vad kroppen kan, allt i takt med Tomas Elfstadius musik.
Kökskostymerna bidrar till att hålla distansen – ämnet är brännande för mellanåldrarna – och den fysiska fantasin fortplantar sig i scenbilden. I tältet, runt den lilla manegen låter scenografen Jenny Kronberg fläktar ge vind åt tyg och ballonger att leka i. Allt blir sinnligt, roligt och hisnande nära.

Texten är tidigare publicerad i Göteborgs-Posten

Lis Hellström Sveningson

Fler Recensioner

Annonser