Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Fredag 19 juli 2024

Cirkusvåren är här

2019-02-11

Cirkusvänner blir bortskämda under denna vår.

Parallellt med den fantastiska CirkusMania-festivalen i Stockholm arrangerar finska Cirkus Ruska en internationell festival som nu för 14:e årgången vänder sig till alla åldrar. Denna gång i det splitternya kulturhuset Kuivaamo i Tammerfors.
Makeshift Company’s Insomniac’s Fable (Sömnlösa sagor) kombinerar bildkonst och dans, och Luis Sartori Do Vale’s & Mira Ravald’s Portmanteau leker med livemusik och briljanta projektioner. För den yngre publiken kan jag rekommendera Jay Gilligan’s Melodic Objects, en enmanshyllning till den så världsberömda Jongleringsgruppen The Flying Karamazov Brothers.

The Cirko Festival i Helsingfors kommer inte att se ut som den har brukat under tidigare festivalår, istället för att packa ihop alla fantastiska lockelser under en enda vecka i maj, kommer Cirko Centrum för nycirkus att bjuda in en rik blandning cirkus och dans under hela våren. I februari kommer den finska koreografen Sanna Kekäläinens nya verk Vieras (Främling) ha premiär på Cirko, I mars kommer vi att kunna få tillfälle att se en belgisk tappning på längan efter att bli svenska mästare i skidsko av Compagnie Menteuses och i maj har Helsingfors lyckan att få besök av det virtuosa australiska kompaniet Gravity & Other myths – för att bara nämna några.

June Horton-White

Subtopia Circus Fair & CircusMania Festival på olika platser i Stockholm

subcase.se/program/cirkusmania-festival/

Circus Ruska Festival 15.2.-16.2.2019, Kuivaamo Hiidenranta, Tammerfors Finland

circusruska.com/festival/

Cirko Center for New Circus, Helsingfors Finland

cirko.fi/sv/programme/

Fler Nyheter

Annonser