Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 15 april 2024

Back to The Roots med Streetstar 2019

2019-01-27

2019 år upplaga av Streetstar äger rum 1-5 februari i Kista Centrum, eller närmare bestämt den byggnad som heter Kista Nod.
På nytt är Streetstar arrangör av den nordiska uttagningen till den stora finalen för världens största streetdancetävling i Paris som presenterar världseliten bland streetdansare i Hip Hop, Popping, Locking och House. Att fjolårets uttagning istället skedde i Köpenhamn var bara ett undantag, bland annat hade Streetstar 2017 drabbats svårt av terrorattentatet på Drottninggatan, vilket hände samma dag som Streetstar 2017 inleddes. Kollektivtrafiken i Stockholm stängdes av, så att även de som trots den tragiska händelsen, ville bege sig ut på stan, hade svårt att ta sig till Streetstar.
Men nu är allt på gång igen och årets upplaga, Streetstar-festivalen – Back to the Roots 2.0 – samlar ett hundratal dansare från hela Norden, som vill kvala till Juste Debout i Paris med battles i olika kategorier som Popping, Locking och House, Dancehall samt Breaking och Junior Dance Tour, är en Juste Debout-tävling för unga dansare i åldern 8-14 år där vinnarna också får åka till Paris och tävla i världsfinalen.
Det var just i Järva som de båda grundarna av Streetstar Joakim Hövel och Martin Ferretti började dansa och de växte bägge två upp Tensta. Det allra första Streetstar arrangerade de i Solnahallen 2006, men året därefter ägde det rum i Rinkeby på Ungdomens hus :
”Det känns extra roligt att vi kommer tilllbaka till våra dansrötter i Järva där allting började för länge sedan”, säger Joachim Hövel. Genom åren har han och och Martin Ferretti fortsatt att arrangera Streetstar, som innefattar många andra arrangemang, exempelvis Streetstar Dance School Challenge, där olika dansskolor över hela landet utmanar varandra.

Så här ser spelschemat ut för Streetstar 2019:
Som synes ingår ingen Vouging i årets festival.

Fre 1 februari
WORKSHOPS – DANCEHALL 17.00 – 21.00
Lör 2 februari:
BREAKING MASTERS & DANCEHALL BATTLES 2vs2 13.00 – 15.00 Uttagningar
16.00 – 18.00 Kvarts och Semifinaler
18.00 – 20.00 Alla Finaler
Sön 3 februari
JUSTE DEBOUT NORDIC med battles I Hip hop, Popping, Locking och House JUNIOR DANCE TOUR – All Style 1vs1 (8-14 år)
12.00 – 15.00 Uttagningar
16.00 – 19.00 Kvarts och Semifinaler
20.00 – 21.00 Alla Finaler
Mån & Tis 4 – 5 februari
WORKSHOPS – JUSTE DEBOUT
17.00 – 21.00. Workshops Popping, Hip Hop, Locking, House
Se vidare www.streetstar.se

Fler Nyheter

Annonser