Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 23 juni 2024

Mira Helenius Martinsson ny konstnärlig ledare för Skånes Dansteater

2018-11-17

det är bara att gratulera Skånes Dansteater som har fått Mira Helenius Martinsson till ny VD och konstnärlig ledare för Skånes Dansteater. Mira kommer närmast från Norrdans i Härnösand där hon har gått från klarhet till klarhet som dansare, pedagog, producent och hon var mellan åren 2007–2018 som danschef för Norrdans och Dans Västernorrland. Bland annat har hon initierat utländska samarbeten under rubriken Dancing Partners, som har gjort Norrdans till ett av landets mest turnerande kompanier såväl utomlands som hemma.
Mira Helenius Martinsson som tidigare var dansare i Norrdans är därmed är väl insatt i dansarnas villkor. Hon tillträder sin nya tjänst som konstnärlig ledare för Skånes Dansteater den 1 juli 2019.
Än så länge arbetar Mira Helenius Martinsson som om projektkoordinator inför Scenkonstbiennalen 2019 i Härnösand och Sundsvall samtidigt som hon driver ett utredningsuppdrag för Härnösands kommun. I ett pressmeddelande från Skånes Dansteater säger Mira Helenius Martinsson:
– Skånes Dansteaters professionella rykte kopplas till välbesökta föreställningar, spännande samarbeten och koncept, fantastiska dansare och en mångsidig dialogverksamhet. Det är utan tvekan en utmaning men också en stor glädje att få fortsätta att utveckla Skånes Dansteater efter Åsa Söderberg och hennes framgångsrika år som ledare. Jag ser dessutom mycket fram emot att lära känna en region med helt andra utmaningar än Västernorrland, säger Mira Helenius Martinsson.
Från och med hösten 2020 programlägger hon verksamheten vid Skånes Dansteater.

Se vidare www.skanesdansteater.se

Fler Nyheter

Annonser