Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Torsdag 18 april 2024

Serebrennikov fortsätter som produktiv scenkonstnär från sin husarrest

2018-10-12

Härom veckan rapporterade The Guardians Shaun Walker om Kirill Serebrennikov, den ryske regissören som trots att han sedan ett år tillbaka sitter i husarrest, fortsatt är produktiv som scenkonstnär. Just nu arbetar han hemmifrån sin lilla Moskvalägenhet med en uppsättning av Così fan tutte på Operan i Zürich.
Serebrennikov hålls sedan ett drygt år sedan anklagad för förskingring av kulturanslag, anklagelser som anses vara politiskt motiverade. Läs vidare i originalartikeln i The Guardian hur Serebrennikov via sin advokat fortsatt kan vara produktiv och upprätthålla sin ställning som en av Rysslands ledande scenkonstnärer:

www.theguardian.com/world/2018/oct/08/zurich-opera-show-goes-on-despite-director-kirill-serebrennikov-moscow-house-arrest

PS Den 20 och 21 oktober ges återigen Serebrennikovs och Jurij Possochovs uppsättning av baletten Nurerjev på Bolsjojteatern. Naturligtvis är alla de tre föreställningarna utsålda www.bolshoi.ru/en/performances/1025/

Fler Nyheter

Annonser