Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Lördag 20 juli 2024

Hallå alla danskonstnärer som kan kalla sig ”emerging” ni är eftersökta!

2018-09-05

Är du danskonstnär och har skapat ett fint verk som skulle behöva fler visningstillfällen? Kanske är du en av de ”Emerging Choreographers” som eftersöks av nätverket Aerowaves.
”Emerge” betyder på svenska, ”dyka upp, stiga eller höja sig”… kanske man också kan översätta emerging med ”att vara på gång”, och innebörden i det här fallet är också att du inte inte redan har turnerat, i varje fall inte särskilt mycket med det verk som du vill ansöka med. För det handlar alltså om att ha tiden framför sig med ett visst verk, som redan ska vara helt färdigproducerat och ha haft premiär. Kanske har du i så fall chansen att under nästa år bli en del av turnénätverket Aerowaves 20 utvalda koreografer? Sista dagen att skicka sin ansökan är 14 september.
De utvalda får delta i Spring Forward Festival som nästa år äger rum i en förort till Paris, Val de Marne och vidare på andra platser runtom i Europa. Bortåt 100 föreställningstillfällen erbjuds alla deltagande koreografer av Aerowaves-nätverket.
Reglerna som berättigar dig att ansöka till Aerowaves är att du måste vara bosatt i Europa. Du får bara ansöka med ett verk per år, och att verket du ansöker med ska ha producerats i Europa, geografiskt sett, vilket alltså betyder att det ska ha skapats på en plats väster om Uralbergen och öster om Atlanten och norr om Medelhavet. Men här kommer ett svårt aber, verket ska vara mellan 15-40 minuter långt och det ska alltså vara slutfört och presenterat för en offentlig publik. Alltså gäller inga Work in Progress eller studioversioner av ett verk, Man ansöker med en video av den egentliga publika presentationen av sitt verk.
Dessutom ska det vara lätt att visa verket som en del av ett dubbelt eller trippelprogram och det får heller inte ställa alltför komplicerade tekniska krav för att kunna visas och heller inte utgöra något som har skapats som en del av din utbildning till koreograf eller dansare. Den sistnämnda reglen åtföljs av en liten brasklapp: ”An exception may be made if it can be shown the work has entered the professional arena – contact info@aerowaves.org if this applies to you.” (Undantag kan göras om det kan påvisas att verket ingår i i ett professionellt sammanhang.)

Se vidare www.aerowaves.org/artists/opportunities-for-artists

Fler Nyheter

Annonser