Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Onsdag 14 april 2021

Medverkande sökes till social dansritual i Köpenhamn

2018-07-19

En dans som social gemenskap och ritual kommer att visas på Blågårds Plads, i Nørrebro, Köpenhamn nästa lördag den 28 juli kl 16 och kl 19. Masskoreografin Made in Copenhagen skapas av Joanne Leighton och är en del av årets Metropolisfestival, och på festivalens hemsida söker man fortfarande medverkande till evenemanget som ska omfatta 99 människor som har lust att vara med www.metropolis.dk/vi-soeger-99-medvirkende-til-made-in-copenhagen/
Det handlar om att ”föra tillbaka dansen tilt dess utgångspunkt – dansen som gemenskap och socialaktivitet och inte som en upphöjd konstart”.
Koreografen själv kallar sin arbetsmetod för ”Transcendental striptease”, och det hela syftar till samhörighet i våra stressade individuellt avskärmade storstadsliv och vill istället återskapa våra förbindelser med hjälp av idéer om en mer ursprunglig tillvaro.
Inspirationskällor är bland annat folkdanser, ritualer, gymnastik, clubbing och vardagliga rörelser och tillsammans ska de 99 dansarna unisont gestalta en kollektiv rörelse. Och medverka kan alla från 12 år och uppåt göra.

Joanne Leighton kommer att visa ytterligare en föreställning under årets Metropolisfestival: 9000 Steps som är en ritual dansar vid soluppgång och solnedgång på tre specifika platser i Köpenhamn till Steve Reichs ikoniska slagverkskomposition Drumming den 31 juli till 5 augusti. Det hela äger rum i Naturpark Amager, på Ofelia Plads och Amager Strand och närmare upplysningar finns att läsa på
www.metropolis.dk/9000-steps-joanne-leighton/

Fler Nyheter

Annonser