Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Fredag 19 juli 2024

Dansk Rakkerpak förnekar sig inte

2018-06-10

Fakta:

Namn: Life is good
Regissör: Niels Grønne, Dramaturg: Jane Rasch
Ensemble: Dansk Rakkerpak, Af og med: Claudio Levati (IT) og Peter Kløft (DK) , Dukker: Malene Bjelke
Plats: Riddersalens have på Frederiksberg
» http://www.cphstage.dk

Det finns substans och är skojigt att se Dansk Rakkerpaks gatuteaterföreställning Life is good, med den italienska komikern Claudio Levati och danske Peter Kløft. Claudio Levati spelar dockspelaren Filippo, som uppför Romeo och Julia som dockteater. Han spelar harmonika till sitt dockspel och babblar loss på klingande italienska och bruten engelska. Han är som en modern Dario Fo, full av energi, entusiasm och charme. Precis som hos Dario Fo döljer sig också en viss tyngd och ett allvar bakom de absurda skämten. Och i publiken sitter den deprimerade Tommy som vill begå självmord genom att hänga sig i ett rep, som ingår i Filippos dukketeater. När det misslyckas, testar istället Tommy att dricka giftet som Julie dricker, men det är bara saft. Kniven, som likaså ingår i dödsscenen i Romeo och Julia är också bara en teaterkniv, så det är helt omöjligt för Tommy, som är olyckligt kär att ta livet av sig. Men Filippo övertygar sin nya vän om att livet trots allt är gott och tillsammans sjunger de sången Life is good. Och tillsammans spelar de också dockföreställningen till slutet, men ger den en annan avslutning. När Romeo och Julia har dött, blir deras föräldrar Montague och Capulet, förenade av sorgen och blir istället vänner, på samma sätt som Filippo och Tommy har blivit vänner.
Dansk Rakkerpak har kanske åren igenom levererat bättre föreställningar, men Life is good bjuder på fin underhållning, med slapstick-humor, gott om musikaliska inslag och glädjedans. Och Claudio Levati är född gatuteaterskådespelare, som glatt improviserar och involverar inte bara åskådarna, men också de tillfälligt förbipasserande. Dansk Rakkerpak spelar på teatern som heter Riddersalens have på Frederiksberg och åker sen på turné över hela Danmark med den fysiska teaterföreställningen Life is good.

Torben Kastrup

Fler Recensioner

Annonser