Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Lördag 20 juli 2024

Inspireras av djurens fantastiska elegans

2018-05-11

Var det inte Merce Cunningham som sa att han inspirerades av att titta på barns och djurs rörelser. Att spindlar är strävsamma djur vet varje dagisban som besjungit Imse Vimse, men något som kanske inte så många av oss kanske känner till är det finns spindlar som har förmågan att göra långa eleganta hopp. Något de har god nytta av när de jagar. Forskare vid Universitetet i Manchester dessutom lärt sin eleganta spindel Kim att göra särskilt extra långa fantastiska hopp med sina åtta ben och hon hon kan dessutom väl pejla in målet för sitt hopp med sina fyra stora och fyra små ögon: www.bbc.com/news/science-environment-43996959

Fler Nyheter

Annonser