Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Torsdag 18 april 2024

Danens dag längs Röda linjens tunnelbana

2018-04-29

Idag blir det en danshappening längs stationerna Skärholmen, Vårby Gård och Hallunda, som allesammans ligger längs röda linjens sydvästligaste del. Publiken kommer att mötas av Performancekompaniet ReAct! och bli guidade under resan som sen bjuder på olika sorters dans som jazz, indisk, samtida och street.
Medverkande grupper är förutom ReAct!, C.OFF och Jelnek. Dansare under utbildning från Fryshuset, DOCH, Kulturskolan Stockholm, Botkyrka Kulturskola, medverkar också, i likhet mer Usha Balasundaram, Kathak-Kompaniet, Stockholms Estetiska Gymnasium och Kungliga Svenska balettskolan. Man måste tänka på att ha giltig SL-biljett, för övrigt är all dans gratis.
Dansupplevelserna startar på Skärholmens torg kl 12 med Dansare från Fryshuset, Kungliga Svenska balettskolan, Dans- och Cirkushögskolan och Kulturskolan Stockholm och pågår en knapp halvtimme
Nästa stopp sker vi Vårby Gårds Dansbana kl 12h50 där dansare från ​JELNEK, C.OFF, Kulturskolan Stockholm och Usha Balasundaram visar sitt program till och med 13h20.
Slutligen avslutas dansresan i Hallunda Centrum kl 13.50 där dansare från Botkyrka Kulturskola, Stockholms Estetiska Gymnasium, Dans- och Cirkushögskolan och Indisk Dansakademi fram till och med 14.20
Därefter bjuds publiken själv in att delta i kontaktimprovisation hos Riksteatern, Hallundavägen 30, Norsborg med Ralf Jaroschinski från DOCH 14.40-15.40 Det är begränsat antal platser så det säkraste är att anmäla sig här
simplesignup.se/private_event/130557/41615d1ece

Dans på röda linjen är ett nystartat nätverk som består av en rad organisationer som arbetar med dansutveckling utmed den röda linjen. Tanken är att synliggöra dansen som redan finns och göra den mer tillgänglig för framförallt ungdomar. Här kan du läsa mer vilka parter som ingår danskonsulentdis.se/dans-på-röda-linjen-2

Dansens dag firas varje år internationellt den 29 april. Den etablerades 1982 av International Dance Committee, ITI-Unesco. Datumet är Jean-Georges Noverres födelsedag. Noverres var en förnyare av balettkonsten. Initiativet till att fira Dansens dag i Sverige togs av Svensk Danskommitté inför Kulturhuvudstadsåret 1998. Sedan dess är Dansens dag den 29 april en årligen återkommande manifestation för att ge dansen särskild uppmärksamhet.

Fler Nyheter

Annonser