Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Torsdag 18 april 2024

Dans i Nord hyllar Ingmar Bergman

2018-02-05

Dans i Nord i Piteå, Sveriges Nordligaste resurscentrum för dans inledde vårsäsongens dansserie med att uppmärksamma Ingmar B Bergmans hundraårsfirande genom att visa tre av de fyra koreografier live från dansfilmen Genom koreografens öga igår på Piteås konserthus Studio Acusticum.
Endast Pontus Lidbergs verk En Förstudie visas i sin filmversion, eftersom det består av ett pas de deux mellan Pontus och en häst:
–Det skulle ha varit lite svårt att ta in en häst på Studio Acusticum, det finns ju restriktioner för alla allergiker, berättar en mycket glad och nöjd verksamhetsledare för Dans i Nord, Mari Nilsson Sturdy, just på väg att packa väskan för att fara till Luleå där det ikväll ges samma föreställning kl 19 på Kulturens hus.
Där blir det alltså en unik chans att se koreografen Per Isbergs Samband – Band – Saraband framförda av cellisten Torleif Thedéen samt dansarna Nadja Sellrup och Oscar Salomonsson.
Ytterligare två dansare från Kungliga Baletten medverkar i kvällens föreställning, nämligen Nathalie Nordquist och Jenny Nilson i koreografen och dansaren Joakim Stephensons Onapers till musik av Stefan Levin.
Koreografen Alexander Ekman framför däremot själv sitt verk Några tankar om Bergman och dans till Frédéric Chopins Nocturne No. 2 i E-moll samt inspelade citat av såväl koreografen som Ingmar själv.

www.dansinord.se/forestallningar/ingmar-bergman-genom-koreografens-oga/

Se även hammarsdrama.com

Se även www.youtube.com/watch?v=3GVuzZRcnwo

Fler Nyheter

Annonser