Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Lördag 20 juli 2024

Fortfarande chans att söka till årets Biennale College – Dance 2018 i Venedig

2018-01-15

Till och med den 17 januari finns det chans att söka in till Venedigbiennalens utbildningsprogram i dans – en återkommande projekt för att överbrygga arbetsmöjligheter för unga dansare och ge dem några månader av fria workshops med framstående koreografer. Själva vistelsen i Venedig är dock inte gratis, men Biennalen hjälper till att förmedla billigt boende.
Årets Biennale College innefattar både projekt för dansare mellan 18-23 år samt för tre koreografer. Upp till 15 unga dansare kommer att väljas ut för projektet som innefattar såväl träning som eget skapande mellan 4 april till 1 juli
Se vidare www.labiennale.org/en/dance/2017/biennale-college-dance-2018-dancers
De tre koreograferna på upp till 32 års ålder väljs för att utveckla tre originalkoreografier på cirka 20 minuter för 7 professionella dansare. Koreografierna kommer att visa sina work-in-progress-verk i samband med den 16:e internationella Arkitekturbiennalen i Venedig. Läs med om projektet här:
www.labiennale.org/en/dance/2017/biennale-college-dance-2018-choreographers
Det är viktigt att de sju dansare som arbetar med varje koreograf är medskapande och öppna för experimenterande samarbeten, se vidare www.labiennale.org/en/working-us
Venedigbiennalens utbildningsprojekt Biennale College omfattar även konstområdena Film, teater och musik.

Fler Nyheter

Annonser