Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 15 april 2024

Pontus Lidberg blir konstnärlig ledare för Dansk Danseteater

2017-11-06

Det blir Pontus Lidberg som tar över efter Tim Rushton när han slutar sin tjänst som konstnärlig ledare för för Dansk dansteater i april 2018.
Pontus Lidberg har sedan länge haft hela världen som arbetsplats och bland annat koreograferat för ensembler som New York City Ballet, Martha Graham Dance Company, Les Ballets de Monte-Carlo, Semperoper Ballett i Dresden, Kungliga Baletten i Stockholm, Le Ballet du Grand Théâtre de Genève och Beijing Dance Theatre. Listan kan göras mycket längre och den 22 november är det premiär för Grekiska Nationalbaletten i Athen på Pontus Lidbergs koreografi av Törnrosa till musik av Tjajkovskij.
Lidberg är dessutom filmskapare och hans senaste filmprojekt har involverat före detta stjärnballerinan Aurélie Dupont – Parisoperans nuvarande konstnärliga ledare.
Pontus Lidberg berättar i ett pressmeddelande från Dansk Danseteateater att han han gläder sig inför sin nya uppgift och att han både vill arbeta med koreografi och film tillsammans med Dans Danseteater, men även bereda möjligheter för andra koreografer att skapa för kompaniet.
Den ambitiöse och mångfaldigt prisbelönade Pontus Lidberg har inte bara hunnit koreografera för ledande kompanier världen över, har har dessutom fyra år av medicinstudier i bagaget, en klar tillgång för någon som långsiktigt ska planera för en grupp dansare i utveckling.

Se vidare www.danskdanseteater.dk

och www.lidberg.se/pontus/

Ann-Marie Wrange

Fler Nyheter

Annonser