Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 15 juli 2024

Skapande eftermiddag med Cullbergbaletten och Mårten Spångberg

2017-10-17

Mårten Spångberg skapar i nuet tillsammans med Cullbergbalettens dansare på Danscentrum i Stockholm nu på lördag den 21 oktober kl 16.30.
Dörrarna hålls öppna under hela sessionen och det går alltså att komma och gå, men hur länge det hela pågår framgår inte av pressmeddelandet som säger att: ”vi kommer att dansa. Hängivna, till och med besatta av rörelse, kommer vi att dansa och sjunga för er. Rörelse som i dans för er. För alla och en var, ”älska alla, tjäna allt”.”
Jaha Love all and serve all är ju samma slogan som restaurangkedjan Hard Rock Café har och det görs en liten lustfikation av, att hellre låta sig påverkas av positiv marknadsföring istället för melankoliskt och tungt kulturellt stoff, för pressmeddelandet fortsätter med orden;
”Hard Rock Café – i stället för Café Müller – är en kortsiktig dans skapad med och av Cullbergbaletten på initiativ av Mårten Spångberg. Med Hard Rock Café gör kompaniet ett försök att bära dansen in i olika sätt att vara en åskådare, olika sätt att uppskatta dans och därmed också utmana vad dans kan vara. Kanske handlar det om att vara med dans, snarare än att titta på dans, eller skapa dans. Var med oss och tillsammans.”
Och att det hela handlar om en aktiv publik pigg på att både dansa och konsumera framgår av fortsättningen som vill motivera varför evenemanget äger rum på eftermiddagen istället för på kvällen, men det förefaller som om det också finns en smula förbereda steg för set berättas att:

”Första gången vill vi presentera dansen för er tidigt på eftermiddagen. Det är trevligt att vara med dans efter lördagsshopping och före middagen. Inte alls som en apéritif, men en bra start. Kom till Danscentrum och häng med oss och vi ska dansa all hängivenhet för er och en ansenlig del formell koreografi också.”

Dansarna somdeltar är Eleanor Campbell, Giacomo Citton, Eszter Czédulás, Agnieszka Sjökvist Dlugoszewska, Unn Faleide, Sylvie Gehin Karlsson, Georges Hann, Katie Jacobson, Dan Johansson, Eva Mohn, Gesine Moog, Camille Prieux, Adam Schütt, Suelem de Oliveira da Silva, Vincent Van der Plas, Heather Birley*, Yulia Kalinchenko**, Eliott Marmouset*** med Louise Dahl och Hana Erdman, assistenter till Mårten Spångberg.

Somliga av dem är inte medlemmar i Cullbergbaletten utan som framgår här praktikanter från:
*The Place, London
**Amsterdam Academy of Theatre and Dance
***ArtEZ, Arnhem

Det är Fri entre och ett begränsat antal platser. Danscentrum ligger på Jungfrugatan 7B på Östermalm i Stockholm

Fler Nyheter

Annonser