Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 27 maj 2024

Mitt emellan bildkonst och rörelsekonst

2017-09-29

Ikväll kl 19 visas på Dansmuseet i Stockholm sista föreställningen av SU-EN Butohs Body Garden, en rörelseinstallation med Su En Butohs tre mexikanska dansare Brenda Cedillo Perez, Monica Flores Renteria, Jessica Medrano Gomez. Dessa butohprinsessor utvecklar raffinerade rörelser med konstnären Eva Björkmans skulpturer av kroppsdelar. De vita gipsfötter och händer blir till märkliga oväntde utväxter på de tre vitpudrade dansarna mot den intensivt blodröda dansmattan. Det är svårt att inte associera till dagens utomordentligt komplicerade politiska stämningar.
Samtidigt i Göteborg spelar butohdansaren Frauke på Skansen Lejonet i Götebog 29 och 30/9 och hon kommer även till Färgfabriken, Stockholm 27 och 28/10. Somliga stämningar kan endast förstås via butodansens rafiinerade stämningar. Se vidare recensionen här: www.danstidningen.se/2017/09/29/utsokt-mattad-rorelsekonst/

Fler Nyheter

Annonser