Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 23 juni 2024

Dans och cirkus i spenaten

2017-08-15

Dansk Danseteater är Danmarks största moderna danskompani och har blivit något av en institution i Vitabergsparken, där Parkteatern brukar bjuda på dansmånad i augusti. I år kallas programmet dans- och konsertmånad och antalet dansföreställningar har krympt betänkligt. Dock har en del dans portionerats ut lite här och där tidigare under sommarens lopp. Cullbergbaletten visade upp sig i samband med Parkteaterns 75-årsjubileum, Bollywoodoperan innehöll en del koreografiska inslag, det gjorde också Missionärerna och Min mammas dotter.
Men nu blir det äntligen ett par helkvällar med dans. 16-17 augusti bjuder Dansk Danseteater på utdrag ur tre verk varav ett är skapat av Tim Rushton. Det heter Kridt, Krita, och för det fick Rushton den fina utmärkelsen Reumertpriset 2015. Rushton har också i 16 år varit konstnärlig ledare för det firade kompaniet som nu besöker Vitabergsparken för sjätte gången sedan 2011. Om det blir någon sjunde gång återstår att se – Tim Rushton slutar som konstnärlig ledare. Hans plan är att fokusera på koreografiskt skapande framöver.
Dans av annat slag blir det när Britney intar scenen den 23 augusti för att inte tala om när Stockholm 59 grader nord kommer till Vitan den 24 augusti. Nycirkusföreställnngen Burnt Out Punks – The Stockholm Syndrome spelas två gånger, 25-26 augusti i Rålambshovsparken.

Nancy Westman

Se vidare kulturhusetstadsteatern.se/parkteatern/

Fler Nyheter

Annonser