Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Onsdag 14 april 2021

Samme Raeymaekers ny chef för Dansens Hus i Oslo

2017-05-28

En ny chef har utsetts av styrelsen för Dansens Hus i Oslo, Norges nationalscen för dans. Han heter Samme Raeymaekers och är för närvarande konstnärlig samordnare för dans på Concertgebouw i Brügge. Därifrån styrs en välrenommerad internationell festival som kallas December Dance. Det är främst för arbetet med den festivalen som Raeymaekers hyllas men han har flera viktiga positioner på sin meritlista. På norska Dansens Hus hemsida uttrycker han sig ungefär så här över det nya jobbet:
-Jag är verkligen hedrad och mycket glad att styrelsen fattat detta beslut. Jag ser fram emot att bygga vidare på arvet efter min företrädare Un-Magritt Nordseth och att tillsammans med det fantastiska och engagerade teamet på Dansens Hus stärka och bygga upp framtiden för ett av Europas vackraste hus för dans, som han betraktar som ett varmt hus med och för nationella och internationella danskonstnärer.
Samme Raeymaekers har varit en frontfigur i ett antal viktiga sammanhang när det gäller att administrera internationella och nationella danskompanier. Det han främst vill föra med sig av sina erfarenheter från Brügge är kvalitetet och sättet att hantera dansprogram, sökandet efter de synergier som finns i partnerskap, utvecklingen av publiken och mitt internationella perspektiv och nätverk. Han säger också att han säger fram emot att lära känna och samarbete med den norska dansvärlden. Och så klämmer han i med denna formulering:
– Mitt sterke ønske om å dele min lidenskap for (inter-) nasjonal dans med Oslo og Norge gjør at jeg nesten ikke kan vente med å begynne. På svenska ungefär:
– Min starka önskan att dela min passion för (inter)nationell dans med Oslo och Norge gör att jag nästan inte kan vänta på att få börja, genast.
Samme Raeymaekers får dock hålla sig ett bra tag, ända till augusti 2018 innan han får börja på Dansens Hus i Oslo.

Nancy Westman

Se vidare: www.dansenshus.com/artikler/ny-kunstnerisk-leder-ved-dansens-hus

Fler Nyheter

Annonser