Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 23 juni 2024

Urban Connection 2017 hyllar Nina Simones medborgarrättskamp

2017-05-10

Jazz, pop, buessångerskan och aktivisten i medborgarrättsrörelsen Nina Simone står i fokus på årets Urban Connection på Dansens Hus i STockholm via den franska streetdansaren Antoinette Gomis som under dagens inledande festivaldag ger föreställningen Shake it like Nina Simone. Hyllningen till Nina Simone förtsätter via Doreen Ndagire, Joanna Sekitoleko med kör och jazzmusikerna John Bjurström, trummor, Tomas Sjödell, kontrabas och Björn Eriksson, kapellmästare och pianist som framför verk ur Nina Simones repertoar. Här är Antoinett Gomis dans till Nina Simones sångversion av dikten No Images av William Waring Cuney. www.youtube.com/watch?v=oJlWGgBkzeQ

Se även dansenshus.se/event/16268/

Fler Nyheter

Annonser