Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 23 juni 2024

End Fest på Operan, Weld och Kulturhuset Stadsteatern

2017-03-09

Festivalen med det dramatiska namnet End Fest äger rum i Stockholm från torsdag 10 mars till och med söndagen den 12 på Kungliga Operan, Weld och Kulturhuset, men om man får tro pressmeddelanet från End Fests producenter som vitsigt kallar sig för Mothers of Dales and Mountains, de heter nämligen Tove Dahlblom, Stina Dahlström och Erik Berdetta, så är bara en början på en evighetsfestival:
”END FEST är ett nystartat initiativ som kopplar samman publik, institutioner och konstnärer i formen av en pågående evighetsfestival.”
Först ut är Iggy Lond Malmborg som visar sitt verk b o n e r på Kulturhuset stadsteatern den 9 och 10 mars kl 19. Anne Jurens Studies on Fantasmical Anatomies kan ses på Operans Rotunda den 10 mars kl 15 och den 11 mars kl 19. Mårten Spångberg ger en repris av sin Powered by Emotion från 2003 i Guldfoajén på Operan den 11 mars kl 21. Han har tidigare bland annat sjungit den på Dansens Hus i Stockholm.
Stina Nyberg, Sandra Lolax, Rosalind Goldberg visar Immunsystemet på Weld den 11 mars kl 15. Det är en föreställning som enligt pressmeddelandet: ” …i en intim publiksituation bekvämt undersöker det vardagliga obehaget. Den utgår från kroppens politiska historia och välmåendets baksida, med fokus på de mjuka, läckande, sårbara delarna av kroppsligt liv. Genom en personlig undersökning av kroppens futtighet och dess tillkortakommanden riktas uppmärksamheten mot kroppsliga aktiviteter och vad de representerar. Immunsystemet befinner sig i det gränsland som uppstår i representationen av fysiska beröringar och behandlingar.”
Inte mindre märklig verkar den norske regissören Morten Traaviks verk Liberation day, som kanske har inspirerats av det teatrala i maktuttrycket i världens i särklass mest slutna stat, nämligen Nordkorea. Han inleder sin filmvisning med ett föredrag på Kulturhuset Stadsteatern söndagen den 13 mars kl 17 och filmen visas kl 18.
Senast en festival ägde rum på så vitt skilda Stockholmsscener var under festival:display 2015 med Cristina Caprioli, Rebecca Chentinell, Marie Fahlin, Anna Koch, Sebastian Lingserius, PETER, Mårten Spångberg, Rebecka Stillman samt Petter Jacobsson & Thomas Caley som medverkander.

Se vidare www.endfest.se

Fler Nyheter

Annonser