Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 23 juni 2024

3:e våningen stuvar om i ledningen

2017-02-07

Det är rotation i ledningen för dansscenen 3:e våningen i Göteborg. En av de konstnärliga ledarna, Lars Persson, lämnar ledningen som han tillhört sedan scenen startades 2010, för att ägna sig åt dansgruppen E=mc2. Istället får den yngre i ledartrion, koreografen och bildkonstnären Olof Persson, ett större ansvar tillsammans med koreografen Gun Lund.
– Danskompaniet har kommit lite i skymundan. Mitt jobb för 3:e våningen har fått gå före. Det som är knuten till en scen pockar alltid på högsta uppmärksamhet. Men nu, när de ekonomiska resurserna har förändrats genom Kulturrådets indragna verksamhetsstöd, måste vi värna om den konstnärliga verksamheten, säger Lars Persson.
Sju av tio professionellt verksamma koreografer i Göteborg har inte, som tidigare, beviljats verksamhetsstöd från Kulturrådet de senaste åren. Gun Lund, konstnärlig ledare för E=mc2 och en av Göteborgs fria danslivs urmödrar, hör till dem. Lars Persson ska nu ideellt arbeta med kompaniet och försöka synliggöra det bättre. Bland de nya projekten finns fortsatta tekniksamarbeten där olika sätt att överföra rörelse och bild utvecklas.
– Att jag lämnar scenen är en omprioritering. Och samtidigt något av ett generationsskifte för 3:e våningen. Med sin ålder och sitt fäste i både dans- och konstvärlden har Olof andra kontaktytor och kan ytterligare vidga verksamheten, säger Lars Persson.
3:e våningen, som har stöd från Göteborgs stad, Västra Götalandsregionen och Kulturrådet, visar inte bara danskonst utan en bred mix av olika konstformer; dans, performance, musik, bild och form – gärna i genreöverskridande konstellationer.

Lis Hellström Sveningson

Se vidare www.3vaningen.se

Fler Nyheter

Annonser