Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Torsdag 22 februari 2024

Innovativ Scenkonstbiennal 2017 till Norrköping

2017-02-04

”Det är en rejäl, och så gott som omöjlig, utmaning att från 233 anmälda iscensättningar välja ett drygt dussin”, skriver SvD:s kritiker Lars Ring, ordförande i urvalskommittén . I den ingår bland andra dansskribenterna Lis Hellström-Sveningson och Cecilia Malmström Olsson tillsammans med Farnaz Arbabi, regissör och en av två konstnärliga ledare för Unga Klara, Birgit Berndt, danschef vid Norrlandsoperan.
Men nu har man valt, och summerar: ”Svensk scenkonst har aldrig varit mer diversifierad än just nu, så fylld av nya former som blandar innovativ teknik och ny syn på kön, etnicitet och vad som faktiskt kan göras och gestaltas på scenen.”
Dansföreställningarna utgör hälften av biennalen: Malin Hellkvist Selléns Missionären, Örjan Anderssons Goldbergvariationer, Cristina Capriolis (im)perfekta koreografier, Stina Nybergs Shapes of states samt Jon R Skullberg och Juli Apponens Everything remains. Nycirkus finns också med i form av Alexander Weibel Weibels Breaking point.

Så ser det ut! Dansen är allestädes närvarande, men man kan också notera att 2017 års Scenkonstbiennal prioriterat produktioner i ett mindre format, och att Goldbergvariationerna inte kommer att visas live utan filmade.
Scenkonstbiennalen 2017 äger rum i Norrköping 23-28 maj och är landets största branschmöte för scenkonst med förutom alla föreställningar ett välpackat program med seminarier, workshops och möten med internationella gäster.

Svensk Teaterunion har bytt namn till Scensverige Se vidare http://scensverige.se

Margareta Sörenson

Fler Nyheter

Annonser