Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 27 maj 2024

Inkännande seende med K.R.O.P.P.

2016-12-07

Nästa upplaga av föreställnings- och workshopserien som Su-En Butoh har initierat på Uppsala Konsert och kongress under rubriken: Koreografi, rörelse, omåttlighet, passion, projekt, förkorkortat K.R.O.P.P. äger rum torsdagen den 8 december på temat Seende utan syn.
Frågor som bland annat ställs är om vi kan se med själva kroppen? Och vad det i så fall är för skillnad på seendet genom ögon och det slags seende man kan förnimma genom andra sinnen eller organ?
Bland de medverkande är Mana Hashimoto, från New York City, professionell dansare som blev blind av en ögonsjukdom och har utvecklat ett sätt att kommunicera sina verk till en synskadad publik.
Katarina Eriksson är en del av danskollektivet Räserbyrån tillsammans med Per Sacklén och Håkan Mayer. Räserbyrån gör föreställningar som arbetar med delaktighet och kommunikation. På senare år har de gjort föreställningar för barn, på äldreboenden samt skapat verket Tyst vandring i Gröndal i samarbete med Ingo Reulecke, Berlin.
I samband med föreställningarna hålls även ett seminarium.
Det blir även en Rörelseworkshop, med Mana Hashimoto lördag 10 december.
Se vidare www.ukk.se/konserter/kalendarium/2016/kropp-8-december/

I slutet av januari, närmare bestämt 27-28 januari blir det en extra omfattande upplaga av K.R.O.P.P. nämligen K.R.O.P.P. Extended, som är en Internationell dans- och performancefestival se vidare www.ukk.se/konserter/kalendarium/2017/kropp-extended-27-28-januari/

Fler Nyheter

Annonser