Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Lördag 17 april 2021

Öppen repetition av Jeanette Langerts Bolero

2016-11-24

Idag kl 18 kan hugade Umebor gå och se en öppen repetition av Jeanette Langerts Bolero! som får sin egentliga premiär den 2 december på Norrlandsoperan. I Maurice Béjarts klassiska version dansar en ensam dansare på en upphöjd scen, som ett stort runt bord, omgiven av dansare. Här dansas hans Bolero av iongen mindre än den berömda ryska ballerinan Maja Plisetskaja www.youtube.com/watch?v=SsSALaDJuN4
Roland Petit gör istället om Bolero till en pardans: www.youtube.com/watch?v=sQ2chcGOJgY

I Jeanette Langerts version blir det endast en enda dansare som framför bolero till hela den förstärkta symfoniorkestern vid Norrlandsoperan. Dansaren heter Gesine Moog och är från Cullbergbaletten, läs mer på www.norrlandsoperan.se/sve/evenemang/bolero/9066

Fler Nyheter

Annonser