Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Torsdag 18 april 2024

På 40 minuter kan mycket hända

2016-11-23

En kvinna kan på ett ögonblick förvandlas från sidenscarfsklädd föreläsare till furiöst monster. Hon kan ena sekunden vara blomsterflicka med plastgirland högt ovan huvudet, lika sirligt behagfull som den balettklassiker hon spelar i, för att nästa sekund bete sig som ett galet och hotfullt djur med öppen käft. Hon kan förtjusa och bedåra med finaste balettsteg – iklädd klumpiga gympadojor. Som page i samma balettklassiker är hon ena stunden just så underdånig som rollen kräver – för att med ett par strykningar med svart färg över ansiktet synliggöra vad förtryck kan utsätta en människa för. Hon satsar allt på att vara normal – vad nu det är – medan hon bit för bit dekonstruerar både den dansform hon en gång skolades in i, på Kungliga Svenska Balettskolan, och den egna vägen till den fullfjädrade scenartist hon är idag. Mänsklig dressyr nämns i programinformationen. Här bevisar denna kvinna att det går att befria sig från allehanda bojor!
Kvinnan jag skriver om heter Sandra Medina och hennes föreställning Measured Moments ges ikväll på Kulturhuset Stadsteaterns scen i Vällingby centrum. Rusa dit! Det är sista chansen – åtminstone för den här gången – att se detta kleinkunstverk som valdes ut till prestigefull plats i 2015 års Scenkonstbiennal – om kroppspråk och sociala koder och mycket, mycket mer.
Nancy Westman

kulturhusetstadsteatern.se/Vallingby/Pjaser/2016/Measured-Moments/

Fler Nyheter

Annonser