Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 15 april 2024

USA:s blivande vicepresident utbuad på hip hop-musikalen Hamilton i New York

2016-11-19

Som offentlig person, tar man risker på teatern, även om man bara har en publikplats.
Efter föreställningen av den populära hip hop-musikalen Hamilton (om en av USA:s så kallade Founding Fathers Alexander Hamilton, till text och musik av Lin-Manuel Miranda, inspirerad av en biografi om Alexander Hamilton av historikern Ron Chernow), lästes från scenen upp en ett försvar för mångfald i samhället direkt riktad till Donald Trumps blivande vicepresident Mike Pence. Talet från scenet mötte starkt bifall från från alla, men somliga nöjde sig inte med detta utan buade ut den blivande vicepresidenten, med det fanns också de som hälsade honom.
Under hela föreställningen påverkade Mike Pences närvaro på teatern publikens reaktioner på vad som hände på scenen i takt med att allt fler blev medvetna om att den kontroversielle blivande vicepresidenten fanns i salongen.: Se vidare artikel i The Guardian:
www.theguardian.com/us-news/2016/nov/19/mike-pence-booed-at-hamilton-performance-then-hears-diversity-plea

Fler Nyheter

Annonser