Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 27 maj 2024

Högkultur i Högdalen på scenen PARTS

2016-09-27

En bit från Stockholms stenöken i närförorten Högdalen finns från den 7 oktober en ny lokal för scenkonst. Svansföringen är på topp, man kallar den egna scenen för PARTS!, samman namn som Anne Teresa De Keersmaekers skola i Bryssel, men med ett utropstecken istället för de karakteristiska punkterna mellan bokstäverna. PARTS! som står för New Performing Arts Sweden och ligger på Högdalsplan 12 invigs som annexscen till scenkonstfestivalen Stockholm Fringe Festival, även kallad Stoff. Sju av Stoffs föreställningar visas alltså på annexscenen PARTS!, som dessutom är en det av Studieförbundet Studiefrämjandets nya lokaler Högkultur. Sammanlagt åtta föreställningar visas på PARTS! under helgen 7-8 oktober då det utlovas allt från barnteater till queerperformance. Fredagen 7 oktober kl 15:30 – 16:00 visar Teater Gapet Varning för världen, 18:30 – 19:15 – Piss Drone/Drone Piss och kl 20:30 – 21:30 visas Some Legendary Lesbians.
Lördag 8 oktober inleds med två föreställningar, kl 16:30 – 19:30 visas Swimming Pool in the Desert samtidigt visas även kl 16:30 – Walkwoman i koreografi av Michaela Meschke, kl 17:00 – Less Shame Less Same samt kl 18:00 – Pussytiv och kl. 19:00 – Personlig Kvartett. Läs mer om föreställningarna www.stockholmfringe.com/2016-programme/hogkultur/
Viktigt att påpeka i sammanhanget är att närmaste T-banestation faktiskt inte är Högdalen undan Bandhagen.
Stockholm Fringe Festival sker för sjunde året i rad och har inte bara flyttats från högsommarvärme till hösttid, utan också från Kulturhuset Stadsteatern till flera platser på Söderman och i Vasastan, de är bland andra Bio Rio, Hornstulls strand 3, Intercult, Nytorgsgatan 15, Kapsylen med
Kafe 44, Kalypso, Photo Studio & Studio 44 Tjärhovsgatan 44, Kägelbanan, Södra Teatern, Mosebacke Torg 1 – 3, Teater 3 Rosenlundsgatan 12,Odenplan Torget vid Tunnelbana Odenplan, Stockholms Dramatiska Högskola STDH, Dramatiska Liten & Stor Scen, Valhallavägen 189.

Se vidare www.stockholmfringe.com

Fler Nyheter

Annonser