Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 02 augusti 2021

Dansfilm på Gävle Teater

2016-09-23

Det blir gratis visning av dansfilmer på Gävle Teater i helgen när teatern häller Dansfilmfestival med såväl kortfilmer som dokumentärfilmer med fokus på all slags dans. Visningarna startar redan kl 11 på lördagsförmiddagen den 24 september och entrén är som sagt fri, men man måste hämta ut sina fribiljetter i Gävle Teaters biljettkassa under ordinarie öppettider.
Kl 15 den 24/9 visas koreografen och filmaren Susanne Svantessons dokumentärfilm Män som dansar. Ett spännande verk där koreografen har vunnit en grupp medelålders mäns förtroende, så att de för första gången har tagit steget att våga låta sig koreograferas. Resultatet är mycket spännande. Och de män som kanske blir lite intresserade av att själva få pröva på att låta sig koreohgraferas har dessutom chansen att få vara med om en gratis dansworkshop under ledning av koreografen Helena Högberg. Den äger rum dagen efter visningen av Män som dansar, alltså söndagen den 25 september kl 12-14 på Estethuset 1, Vasaskolan, Norra Kungsgatan 15, Gävle.
Anmälan görs direkt efter filmvisningen eller skickas till danskonsulent Anne Lindblad, anne.lindblad@regiongavleborg.se
Under söndagen blir det dessutom mer dansfilm, nämligen dokumentären Martha & Niki i regi av Tora Mårtens som har följt dansarna Niki Tsappos och Martha Nabwire under deras gemensamma karriär och Niki Tsappos själv som annars turnerar världen runt på olika dansevenemang, kommer dessutom att finnas på plats för att komplettera intrycken från filmen.

Se vidare www.gavleteater.se/evenemang/evenemang/119-dansfilmfestival

Fler Nyheter

Annonser