Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 23 juni 2024

Nycirkus skojar med nationalistiskt formspråk

2016-08-01

Kompani Le Cirque Démocratique de la Belgique har redan hunnit förgylla Malmö Sommarscen med sin närvaro https://www.youtube.com/watch?v=8UL7IP9J2Ag Framgångsrikt skojar med de dagens attityder och framför nycirkus med underfundiga clownerier till nationalistisk marschmusik. I sina prydliga kostymer och skjortor i belgiska flaggans färger anordnas under föreställningens gång omröstningar bland publiken, som undan för undan får välja mellan olika alternativ till vidareutveckling av showen www.youtube.com/watch?v=qzWTx045jU8
Nu finns chansen att se detta kompani igen på Köpenhamns Nycirkusfestival, som vanligt organiserad av KIT, 22-23 augusti på Den Røde Plads, Nørrebro. På programmet för Köpenhamns Ny Cirkus Festival del 2 finns också föreställningen Extreme Symbiosis av de svenska parakrobaterna Henrik & Louise, alltså Henrik Agger och Louise Bjurholm. Föreställningen om den hårda träningstillvaron bakom cirkuslivets fasad visas på 27-28 augusti på AFUK, Enghavevej 82B.
Läs mer om festivalen som drar igång den 11 augusti på www.kit.dk

Fler Nyheter

Annonser