Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Onsdag 30 september 2020

Sätter allt på spel

2016-06-11

Fakta:

Namn: Sincerely yours
Koreografi: Francesco Scavetta och Susanna Myllylathi
Ensemble: Wee
Plats: Vitlycke centre for performing arts
» http://wee-francescoscavetta.no

Danskonsten ses ibland, felaktigt, som en urban konstform, men Västragötalandsregionen har uttalat ambitioner att sprida dansen mer. Ett kluster som redan har ett visst stöd är Vitlycke centre for performing arts. Det personifieras av den italienske koreografen och dansaren Francesco Scavetta, som med kompaniet Wee visar att en liten ort mycket väl kan utgöra bas för en omfattande internationell verksamhet. Till lycka för Göteborgspubliken har centret utvecklat samarbete med Atalante, där två föreställningar visats de senaste veckorna. Sist ut Sincerely yours, av Scavetta och finska kollegan Susanna Myllylathi, en text- och rörelsebaserad performance som leker friskt och kul med förställning och bluff. Från scenografins wellpapplägenhet till grälen med ljuddesignern Antonino Chiaramonte och ljusdesignern Stefano Stacchinis inhopp på scen är allt en oförutsägbar serie förvecklingar där publiken aldrig sitter säker. Vad är sant och menat, vad är bara skoj? Ett uppfriskande koncept som väcker lusten att ofta besöka Vitlycke.

Texten är tidigare publicerad i Göteborgs-Posten 7 juni 2016

Lis Hellström Sveningson

Fler Recensioner

Annonser