Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 23 juni 2024

Kraftfullt och kvinnligt under Dansens Hus Urban Connection

2016-05-11

Stockholms enda återkommande dansfestival Urban Connection inleder i kväll på Dansens Hus stora scen med en girlpower knockout: Unruly Ghal visar vad som gäller inom Dancehall. De behöver visserligen ingen förstärkning, men att Linda Pira, Combat Dancers och DJ Salla finns med i kvällens program gör dem inte mindre övertygande.
Den som inte hinner se The Unruly Shakedown with Linda Pira på Dansens Hus ikväll kl 19, har en ny chans i morgon kväll.
Senare i kväll på Dansens Hus lilla scen visar Complete Dance Crew sitt senaste verk Spezialisterna, där de formligen vänder ut och in på sig själva och omvärlden, inspirerade av Pixlars film Inside out.
Gruppen Swedish Family har satt en ny standard för uppfinningsrikedom och koreografisk fantasi i nuets inspirerade improviserande ögonblick. Nu har delar av hjärntrusten i detta helt kvinnliga Battle Crew, Theresa Gustavsson och Cajsa Godée tillsammans med streetdansarna och musikerna Niki Tsappos (från bioaktuella filmen Martha and Niki), Madeleine Ngoma, Yared Cederlund och Jacob Tellin skapat ett nytt verk för rörelse och röst. Tillsammans kallar sig gruppen för Dokidoki och det nya verket bär titeln Vivrant Thing. Det visas 12 och 13 maj.
Från Göteborg kommer suveräna Twisted Feet med sin succeföreställning 5 grader som pekar mot den dystopiska framtid som hotar om inte världens ledare ändrar inriktning. 5 grader visas på stora scen fredagen den 13 maj och lördagen de 14 maj. Läs mer om Urban Connection på dansenshus.se/urbanconnection/
Ända till slutet av maj finns dessutom chansen att en spännande föreställning med rörelsevokabulär hämtad från bland annat streetdans på Kulturhuset Trappan i Vällingby. Erik Linghedes Idiom är en fascinerande ljud-, ljus- och rörelseupplevelse, som både känns som en märklig instängd skrämmande framtidsvision samtidigt som den pekar vidare på en slags uppfinningsrik agit-propteater med maskinkoreografi och otroligt exakt synkrona rörelser mellan de fyra suveräna dansarna Ida Holmlund, Robin Sundberg, Alexander Dam och Yared T. Cederlund se vidare kulturhusetstadsteatern.se/Vallingby/Pjaser/2016/Idiom/

Fler Nyheter

Annonser