Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Onsdag 14 april 2021

Kroppens möjligheter och uttryck

2016-02-29

Fakta:

Namn: Med Northern (de)Lights 2016
Koreografi: Adolphe Binder, Sakoto Takahashi, Marcos Morau, Spenser Theberge och Arika Yamada

Med Northern (de)Lights 2016 gör Adolphe Binder för tredje året Göteborgsoperans lilla scen till tummelplats för dansares och koreografers lek och experiment. Hon tar själv halva kvällen med imperfect. in flux. no interval. En rörlig installationsperformance för tio dansare som ritar, mäter, föreläser, sjunger, flår en räv och mycket annat med ord som makt, arbete och energi som förtecken. Kropparna och rörelserna är sorgligt klämda och förvridna.
Gemensam/ensam är årets tema och Spenser Theberge och Arika Yamada jobbar hårt ihop med tio träskivor och en mikrofon i many much more. Kul en stund, men inte hela kvarten. Velour gris av Sakoto Takahashi är en skrattspegel med tre pälsgangsters som lever dubbelliv. Stämningen i premiärpubliken är intern och uppsluppen, som klassens roliga timme. Mest eftertryck, kompositionsmässigt, tekniskt och idébärande, ger Marcos Moraus duett Zelenstova. Med virtuos precision leker Chen-Wei Lee och Michael Munoz med kroppens möjligheter och uttryck. Häpnadsväckande och fantastiskt!
Spelas t o m 10 mars

Texten är tidigare publicerad i Göteborgs-Posten 28 februari 2016.

Lis Hellström Sveningson

Fler Recensioner

Annonser