Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Fredag 19 juli 2024

Diskvalificerat bidrag i melodifestivalen 2016 vann folkets hjärta

2016-02-20

Det är dags igen i kväll för ny delfinal i Melodifestivalen med alla typer av överraskningar. Anna Book blev häromveckan diskvalificerad från Melodifestivalen 2016. Bidraget, ”Himmel gjord för två” textförfattad av Camilla Läckberg och låtskrivarna Sven-Inge Sjöberg, Lennart Wastesson och Larry Forsberg fick beskedet två dagar innan delfinalen. Snopet för alla inblandade och förkrossande för Anna Book.

Anna Book som tävlat i Melodifestivalen tre gånger tidigare fick denna fjärde gång framföra sitt bidrag som gästartist på grund av att låten ”Taking vare of a broken heart” 2014 hade deltagit i Moldaviens uttagning till Eurovision. Bidraget var inte med och tävlade i den slutliga uttagstävlingen men lades ut på nätet av tv-bolaget vilket gör bidraget, så att säga, publicerat.
”Det känns väldigt konstigt att min låt har blivit diskvalificerad, för att ett annat land långt härifrån har andra regler och har lagt upp den på nätet. Den är inte inspelad och aldrig framförd av någon annan artist utan det är en demoversion som ligger ute tillsammans med 39 andra demo-låtar. Och det gör ont men jag visste att min låt skulle bli en hit (…)” sa Anna Book i en kommentar på SVT kort därefter.
Koreografin till Himmel gjord för två står Thomas Benstem för och det är en poppig dans klädd i glitter och vitt ackompanjerat av konfetti och glitterskyar. Christopher Bergström är en av dansarna och han menar att de alla var förvånade när de fick beskedet om diskvalificeringen.
– Det var historiens snöpligaste grej, vi blev så ställda allihopa, säger han.
Men eftersom Anna Book antog erbjudandet om att vara med i Melodifestivalen utan att tävla så fann de sig snabbt och fick möta publikens jubel. Några dagar senare uppträdde de även på QX-galan 2016.
Dansarna på scen var Christopher Bergström, Adam Svensson, Edin Jusuframi, Daniel Koivunen och Linda Hansson.

Anita Emthen

Källor: www.svt.se/melodifestivalen/himmel-for-tva-med-anna-book-diskvalificeras-fran-melodifestivalen-2016-christer-bjorkman-svarar

www.svt.se/melodifestivalen/massiva-hyllningen-av-anna-book-i-melodifestivalen

www.svt.se/melodifestivalen/anna-books-karlekshalsning-till-fansen-tack-for-allt-stod

Fler Nyheter

Annonser