Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Onsdag 14 april 2021

Årets första nummer av Danstidningen handlar bland annat om barnens rättigheter till konstupplevelser

2016-02-20

”Dans för barn måste också inrymma dans som konstform för barn att se och uppleva. Sedan inbjuder konstformerna självklart till egen aktivitet – säg det konstmuseum som inte har en verkstad för barn, där de själva kan arbeta i bild och form med sin konstupplevelse.
Danskonst för barn har dessbättre tagit ett stort och lustfyllt steg framåt, med intressanta verk av koreografer med fantasi, esprit och allvarlig lust att vända sig till barn. Den boom som inträffade inom barnteatern kom tjugo, trettio år senare till dansen, men bättre sent än aldrig. Scenkonst för barn och scenkonst med barn pulserar i samma blodomlopp.
Lika sakta har det gått med insikten om att ”barn” betyder människor i de allra yngsta åldrarna. Med FN:s barnkonvention i ryggen, individualismen som princip och ny hjärnforskning som hjälpmedel är det bara att njuta av en performance tillsammans med bebisarna som nyfiket med alla sinnen drar in rörelser, ljud, ljus, doft i en total upplevelse.”
Det skriver Danstidningens medarbetare Margareta Sörenson i introduktionen till Danstidningen 1/2016.
Läs mer om scenkonst för, av och med människor i alla åldrar.
Som vanligt berättar också Danstidningen om nyheter i dansbranschen och vad som är på programmet på många teatrar runtom i Norden.

Fler Nyheter

Annonser