Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 15 april 2024

Med anglosaxisk vitter charm

2016-02-12

Fakta:

Namn: Silke Z
Plats: 3:e våningen, Göteborg
» http://www.3vaningen.se

– Är det här dans? Om du tycker det, visa med fingret, demonstrerar Andrew Morrish och får genast gensvar i publiken på 3:e våningen. Visst dansar han! Fast han är 64 år och rörelserna upp och ner på golvet inte är lika smidiga som förr. I Silke Z – Andrew meets… – men aged 60+ utmanas han av den tyska koreografen Silke Z. Morrish är performanceartist från Australien, sedan tidigare välbekant i dans- och improvisationskretsarna i Göteborg. Senast sågs han i Varia-festivalen i höstas. Nu bjuder han och Silke Z på en ömsint och underhållande timme på temat dans och livets gång. Morrish har kvällen helt i sin hand, med bara sig själv och Silke Z pådrivande från ett prosaiskt databord. Välavvägd anglosaxisk vitter charm och suveränt publiktilltal präglar den åldrande mannens självdistanserade reflektioner. Den roliga monologen tätnar i koreograferade små utflykter. Händernas rörelser, en liten stegsekvens. Så växer dansen i den åldern. Föreställningen ingår i projektet Just between us! där Silke Z arbetar med människor i olika generationer. Jag vill se flera dansåldrar!

Lis Hellström Sveningson

Texten är tidigare publicerad iGöteborgs-Posten 22 januari 2016

Lis Hellström Sveningson

Fler Recensioner

Annonser