Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Torsdag 18 april 2024

Utmanande shower på Metropol Palais

2016-01-21

Med en uppmaning om att lämna moralen hemma och “bränn(a) era broar, häng in era hämningar och problem i garderoben och förbered er på ömmande skrattmuskler, hjärtat i halsgropen och ståpäls!” lockade cirkuskabarén Moulin Noir under våren 2015 sin publik till teaterscenen på restaurang Metropol Palais i Stockholms innerstad.
Showen kallades sexig, skitig och elak men vacker, lustig och spektakulär.
När ägarna, fackförbundet Kommunals bolag Lyran, granskades av Aftonbladet i januari 2016 hamnade Moulin Noir i det yttre strålkastarljuset som en av de tre mer vågade showerna. Men det som kallats “sexshow” (DN 2016-01-13) är Wild thing – about love med teveprofilen Tony Irving där burleskinslagen varvas med sång- och dansnummer. Ett evenemang som också uppmärksammats och benämns som “porrshow” är med Bubbles and Brunch där Puma Sweden uppträtt naken så när som på helkroppsmålad i guld.
När Expressen ringde upp henne menade hon att det inte handlade om porr och inte var något tafsande eller klet: “…ingen som var ohyfsad. Det var folk som ville ha jäkligt kul och som vet hur man festar.” (Expressen, 2016-01-18).
Metropol Palais är renoverad i stil med biografen som den såg ut på 20-talet och nyöppnade i februari 2014.
Se vidare www.dn.se/ekonomi/sexshow-pa-kommunals-krog/
www.expressen.se/nyheter/puma-swedes-egna-ord-om-skandalen/
www.aftonbladet.se/nyheter/granskning/article22070298.ab

Anita Emthén

Fler Nyheter

Annonser