Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Torsdag 18 april 2024

Succé för Succi

2016-01-18

Fakta:

Namn: Striving to Achieve
Koreografi: Ambra Succi
Ensemble: Crazy Artist Movement
Plats: Dansens Hus, Stockholm
» http://dansenshus.se/urbanconnection/

Vilken underbar föreställning vi inbjuds till denna kväll. De elva dansarna som ingår i dansgruppen Crazy Artist Movement, som koreografen Ambra Succi är konstnärlig ledare för, ger allt och det är medryckande och härligt att få följa med dem under verkets gång.
Ambra Succi var medlem av det nedlagda danskompaniet Bounce. Hon tar med sig Street och hiphop -stilarna därifrån till denna föreställning som hon har namnget Striving to Achieve. Hon vill uttrycka människor och situationer som uppstår och har färgat henne och framför allt minnen som finns där och stunder som gett avtryck i livet. Men framförallt inställningen att aldrig ge upp! Därav namnet på föreställningen.
Alla dansarna har rötter i olika hip hop-stilar och de presenterar en stor mix av både lungn och fartfylld dans. DJ Funky Loffe är det som står för musikmixen.
Det är inte första gången verket spelas på Dansens Hus. Föreställningen var med i streetdansfestivalen Urban Connection förra året. Det blev då en publiksuccé.
Lite tråkigt är att musiken är för hög ut i salongen emellan åt.
Den klassiska ringen med dansare där en och en går in i mitten och solar finns med. Likaledes den ensama spröda kvinnan med perfekta långa klassiska linjer finns där. Det förekommer givetvis även ensemble dans där dansarna är riktigt tajta och kordinerade i sina rörelser. Diktläsning förekommer också till dans.
En portfölj följer med under föreställningen, från scen till scen och det byggs upp en förväntan över vad det finns i portföljen. Vad det är ska jag inte avslöja.

Jonas Lindman

Fler Recensioner

Annonser