Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 03 december 2023

Aspekter på rikedom

2015-11-27

Fakta:

Namn: RIK
Koreografi: Camilla Ekelöf
Författare: Mats Kjelbye
Musik: Tomas Elfstadius
Ensemble: Regionteater västs dansensemble
Plats: Konserthuset i Göteborg
» http://www.regionteatervast.se

Vem är rikast, den med en jättestor boll eller den med många små? Är den som har vänner ännu rikare? Det är underliggande frågor i RIK, som efter en idé av Mats Kjelbye ges i Stenhammarsalen, Konserthuset i Göteborg i ett samarbete mellan Regionteater väst dans och Göteborgs symfoniker. Sex dansare och fem musiker fyller rummet med sinnliga dans- och musikuttryck. Klassiskt örongodis blandas med nykomponerat av Tomas Elfstadius och Camilla Ekelöf, Regionteater västs konstnärliga ledare för dans, svarar för koreografin där leken är grunden i svängarna. Komplikationer som tävlingar och uteslutning finns också med. Ekelöf har en suverän förmåga att skapa ungt tilltal utan att stryka barnpubliken medhårs.
Gemenskapen segrar. På den lilla scenen samsas självklart musikerna Morten Agerup, Martin Ödlund, Erik Groenestein-Hendriks och Erik Risberg i högtidlig frack samt Paula Gustafsson Apola i svart klänning – på äkta konserthusmanér – med dansarna Jonathan Sikell, Jessica Andrenacci, Martina Ivanovski, Nassim Meki, Rasmus Skaremark-Solberg och Oskar Turpeinen/Christian Jensen i Tomas Sjöstedts enkla och funktionella kostymer. Lustfyllt med många = rikt!

Spelas t o m 28/11

Lis Hellström Sveningson

Fler Recensioner

Annonser