Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Torsdag 21 januari 2021

Älskade Paris,

2015-11-15

Från en av Danstidningens medarbetares vänner i Paris fick vi detta:

”Det skulle bara ha varit en vanlig fredag, vilken som helst.
Jag var försenad på väg till min bästa kompis födelsedagsfest på La Belle équipe. Plötsligt ringde mamma mig, och berättade att man sköt skarpt där, det räddade förmodligen livet på mig. Jag har inte sovit alls, alla mina vänner som var där är döda, bara så där.
Andra vänner har berättat om vilka nära och kära som har dött. Jag tänker på alla dem som jag inte kände och på oss alla som måste komma över detta. Jag kände väl till alla platser där allting hände och många av dem som arbetar där, det är det Paris som jag älskar.”

Det råder tre dagars landssorg i Frankrike. Inte bara Eiffeltornet har släckts ner. Operorna i Paris är stängda. Parisbor har manifesterat sitt stöd för demokratin i sitt land på Place de la République, precis som efter attentaten mot Charlie Hebdo.
Se vidare www.danstidningen.se/2015/01/08/vi-ar-allesammans-charlie-hebdo/

Det rapporteras att många spontant sjöng Marseljäsen när de evakuerades från Stade de France. www.youtube.com/watch?v=izIHIjNcBvo

Efter terrorattentaten i Oslo 11 juli 2011 samlades man några dagar senare på Rådhusplatsen i Oslo för att bland annat sjunga Nordahl Griegs dikt Til Ungdomen, från 1936, tonsatt av den danska kompositören Otto Mortensen 1952. www.youtube.com/watch?v=CEiyrO-5yt4

Fler Nyheter

Annonser